Autonomia Coche Electrico

Maximitza l’autonomia del teu cotxe elèctric durant l’hivern

Durant l’hivern, les baixes temperatures posen a prova el teu cotxe. En el cas dels vehicles elèctrics, les condicions extremes poden disminuir l’autonomia i augmentar els temps de càrrega. Això no significa un gran problema. Simplement hem d’incorporar determinats hàbits a la nostra rutina per garantir la bona autonomia d’un cotxe elèctric.

 

A continuació, detallem una guia de les solucions que podem adoptar per assegurar-nos un bon funcionament del nostre vehicle elèctric sense impediments.

Els vehicles no sempre funcionen de manera òptima quan les temperatures baixen de 0 °C. En el cas dels cotxes elèctrics, la bateria pot baixar el seu rendiment a temperatures de -6 °C en entumir-se.

 

Les bateries d’ions de liti utilitzades en els cotxes elèctrics es basen en reaccions electroquímiques que s’alenteixen amb el fred. D’aquesta manera, la bateria proporciona menys energia i perd la seva càrrega més ràpidament.

 

La regulació de la temperatura a l’interior del vehicle, ja sigui per mitjà de la calefacció o la refrigeració, pot disminuir l’autonomia d’un cotxe elèctric fins a un 30%. Per tant, si s’augmenta força la temperatura o s’utilitza durant massa temps, el rendiment de la bateria pot disminuir. És important tenir-ho en compte per fer un ús responsable del vehicle.

 

En qualsevol cas, no es tracta ni molt menys d’un gran problema, només és qüestió d’adoptar certes pràctiques.

Com maximitzar l’autonomia d’un cotxe elèctric a l’hivern

Precalenta el cotxe

Gràcies al precondicionament, el cotxe ja pot estar a la temperatura correcta quan hi entrem. N’hi ha prou amb programar-ho amb l’aplicació MY Renault des d’un telèfon intel·ligent per començar a ajustar la temperatura 30 minuts abans de sortir. És aconsellable per dos motius: el confort i l’estalvi de bateria.

 

Si el precondicionament es realitza mentre el cotxe s’està carregant, l’interior s’escalfarà sense utilitzar l’energia de la bateria. Aleshores, podràs iniciar el teu viatge a una temperatura agradable i amb una bateria al 100% de la seva capacitat.

 

Si només hi ha una persona en el vehicle, el conductor també pot aprofitar el seient i el volant calefactats, en lloc d’utilitzar la calefacció de tot el vehicle. Així, estalviarem energia.

Canviar al mode de conducció ecològica

La ecoconducció consisteix a consumir la menor quantitat d’energia possible. Una de les principals característiques de l’eco-conducció és la suavitat i el control de l’acceleració i el frenat. Amb aquest mode, evitaràs les acceleracions brusques que consumeixen molta energia i les frenades d’última hora, afavorint les acceleracions graduals i l’ús del fre motor.

 

La gestió responsable de la calefacció i l’aire condicionat també forma part de l’estil de conducció ecològica. De fet, la conducció ecològica pot augmentar l’autonomia fins a un 20%, la qual cosa suposa una millora considerable.

Planifica els teus viatges (i les teves càrregues)

Igual que la temperatura amb el precondicionament, la càrrega també es pot gestionar i programar a distància. En carregar el vehicle tan sols una hora abans de sortir, la bateria pot beneficiar-se de la calor que proporciona el sistema de càrrega i així estar millor preparada per conduir distàncies més llargues.

Protegeix el teu cotxe del fred

Els garatges i els aparcaments tancats són els millors amics del teu cotxe davant les conseqüències negatives del fred.

 

En conclusió, si iniciem el viatge amb el cotxe precalentat, acabat de carregar i seguim els principis bàsics de la conducció ecològica, l’autonomia del nostre cotxe elèctric hauria de sofrir menys pel fred. Sembla fàcil, no?

VULL QUE EM TRUQUIN

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús 

CITA PRÈVIA

Selecciona Delegació

Data

Hora

Motiu de la cita

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús