EL CARNET DE CONDUIR B ES VEURÀ MODIFICAT A PARTIR DE L’1 DE JULIOL

La Direcció General de Trànsit (DGT) prepara canvis al carnet de conduir. I és que a partir de l’1 de juliol el Reglament General de Conductors es veurà modificat per un Reial Decret que encara té forma d’esborrany.

I és que els posseïdors del permís de conduir B amb dos o més anys d’antiguitat podran conduir una nova categoria de vehicles: aquells destinats al transport de mercaderies la Massa Màxima Autoritzada (MMA) dels quals superi els 3.500 quilos i sigui menor de 4.250 quilos. Cal recordar que, fins ara, aquesta llicència permetia conduir vehicles en què viatgessin com a màxim nou persones amb una MMA que no superés els 3.500 quilos.

D’altra banda, l’examen teòric augmentarà la seva dificultat i incorporarà nous continguts audiovisuals. A més, els futurs conductors hauran de realitzar obligatòriament un mínim de vuit hores de classes teòriques i no podran fallar més del 10% de les preguntes (enfront del 20% actual). Però els canvis no s’acabaran aquí, ja que si suspenen la prova pràctica hauran d’esperar 15 dies, com a mínim, per poder superar l’examen de nou. Un temps que augmentarà fins als 30 dies si no aproven la segona o tercera vegada. Mentrestant, a partir del quart suspens el període es reduirà fins als 20 dies.

VULL QUE EM TRUQUIN

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús 

CITA PRÈVIA

Selecciona Delegació

Data

Hora

Motiu de la cita

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús