Plan Renove

El Govern aprova el Pla Renove per a l’adquisició de vehicles nous

El passat divendres 3 de juliol, en sessió extraordinària, el Govern, sota el lideratge del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, va aprovar el Pla Renove per a incentivar l’adquisició de cotxes nous i més eficients. Les ajudes seran concedides de forma directa i aniran des dels 300€ fins als 4.000€, segons el tipus de vehicle i beneficiari. A més a més, les persones amb mobilitat reduïda o les pertanyents a llars amb ingressos mensuals inferiors als 1.500 euros, també podran comptar amb 500€ addicionals per desballestar el seu vehicle en cas de tenir més de 20 anys.

 
Podran optar a les esmentades subvencions:

  • professionals autònoms
  • persones físiques majors d’edat residents a Espanya
  • empreses privades que tinguin un establiment vàlidament constituït a Espanya en el moment de presentar la sol·licitud, i altres tipus de persones jurídiques que el seu número d’identificació fiscal (NIF) comenci per les lletres A, B, C, D, E, F ,G, J, N, R o W.

Hi podran optar sempre i quan el vehicle s’hagi adquirit el 15 de juny o després d’aquesta data. El Pla Renove també inclou ajudes a l’adquisició directa a partir d’aquesta data, d’un vehicle seminou. El vehicle, però, ha d’haver estat titularitat d’un concessionari i matriculat a Espanya amb data posterior a l’1 de gener de 2020. Per rebre l’ajut, el cost dels vehicles no podrà ser superior als 35.000€.

 
El programa finalitzarà el 31 de desembre de 2020 o fins que s’acabi el crèdit habilitat. El pla contempla una mobilització de fins a 3.750€ milions d’euros per a reactivar el sector de l’automoció. I té per objectiu fomentar la substitució dels vehicles més antics i contaminants per altres amb sistemes més nets i segurs pel que fa a criteris mediambientals. L’ajuda, però, s’haurà de incloure a la Declaració de la Renta com a increment de patrimoni.

 
Consulta els detalls específics del Pla Renove al BOE, accedeix-hi des d’aquí.

VULL QUE EM TRUQUIN

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús 

CITA PRÈVIA

Selecciona Delegació

Data

Hora

Motiu de la cita

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús