L

El viatger ocasional, punt crític del cotxe elèctric a Europa

Els viatgers del Renault Zoe ja són a casa després de la seva ruta per Europa. Hem parlat amb un d’ells, el Víctor Cabré, perquè ens expliqui les conclusions del viatge. 

Perquè vau decidir fer aquest viatge?

Dos dels components treballem per Remm Guitart. Cada cop els cotxes elèctrics creixen més i la gent tenia preguntes que no sabíem respondre. Per això, la millor manera de respondre-les era provant el cotxe nosaltres mateixos i veient si era pràctic o no per a un viatge llarg. Vam triar Oslo com a destí final perquè això ens permetia creuar molts països d’Europa i veure com s’adaptaven al cotxe elèctric.

Quines conclusions extraieu del viatge?

Com que no teníem experiència en viatges llargs amb cotxe elèctric, la nostra previsió va ser una mica irreal. Havíem previst fer uns 500 o 600 km al dia, que per un cotxe normal era una bona mitjana però ens vam equivocar. Ens faltava experiència en el temps que tardes a carregar el cotxe, en els punts de càrrega… Tot i això el cotxe s’ha comportat molt bé i el mode ECO, que permet gastar menys energia, ens ha ajudat en moltes ocasions.

Quin creieu que ha estat el principal problema?

El gran problema va ser que molts dels punts de càrrega costava molt activar-los. El sistema del cotxe elèctric està muntat perquè funcioni en un radi de 300 quilòmetres, per tant és senzill per als usuaris habituals però si vols anar creuant països; és complicat, has de demanar una targeta, donar-te d’alta, baixar una aplicació i això en menys d’una setmana és impossible. Això és el que ens va passar a Suïssa. I hem vist que a Barcelona també passa, és complicat fer servir els carregadors com a usuari ocasional. Nosaltres creiem que hauria de ser igual de fàcil que posar gasolina a la gasolinera.

VULL QUE EM TRUQUIN

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús 

CITA PRÈVIA

Selecciona Delegació

Data

Hora

Motiu de la cita

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús