Etiqueta Ambiental Eco

Els concessionaris faciliten l’etiqueta mediambiental

Els concessionaris oficials com Remm Guitart poden lliurar als seus clients l’etiqueta mediambiental gràcies un acord subscrit per Faconauto Projectes i Serveis amb la patronal dels tallers Cetraa. El procés és online i senzill i està vinculat directament amb el sistema de la Direcció General de Trànsit (DGT).

L’etiqueta mediambiental permet als vehicles menys contaminants entrar a les ciutats. Per exemple, des del passat 24 d’abril els vehicles de la Comunitat de Madrid han de portar obligatòriament el distintiu mediambiental de la DGT després de finalitzar el període de transició de sis mesos establert per l’Ordenança de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Madrid. Aquest distintiu ha d’estar col·locat a l’angle inferior dret del parabrisa davanter, excepte si el vehicle no disposa de parabrises, en aquest cas s’haurà de col·locar en un lloc visible.

La DGT va crear 4 distintius ambientals (0 Emissions, Eco, C i B) en funció l’impacte ambiental que tingui el cotxe, quedant sense distintiu els cotxes més antics i contaminants. Dins d’aquest nivell estan considerats els turismes de gasolina matriculats abans de l’any 2000 i els dièsel anteriors a l’any 2006 i les motocicletes i ciclomotors anteriors a l’any 2003. A aquests, en no disposar de distintiu, no els és aplicable l’obligació de exhibir-lo.

Aquesta classificació té per objectiu discriminar de manera positiva els vehicles més respectuosos amb el medi ambient i ser un instrument útil a l’hora d’aplicar les polítiques de les administracions i de millorar la qualitat de l’aire a les ciutats.

VULL QUE EM TRUQUIN

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús 

CITA PRÈVIA

Selecciona Delegació

Data

Hora

Motiu de la cita

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús