L

Neix Ecoredes, economia circular impulsada des dels concessionaris

Primer projecte d’economia circular sorgit de les xarxes de distribució de vehicles. Ecoredes.es, en període de proves, permet als concessionaris sol·licitar als desballestaments la retirada dels vehicles de manera online, tramitar el certificat de destrucció davant la Conselleria de Medi Ambient i finalment la reutilització de peces per al seu ús al mercat de segona vida.

D’aquesta manera es tanquen els fluxos econòmics i ecològics i els concessionaris faciliten la gestió. A més, un altre dels objectius és reduir la producció de deixalles.

El projecte plasma el compromís dels concessionaris amb el medi ambient al llarg de tota la vida útil dels vehicles, ja que es garantirà la traçabilitat dels cotxes a achatarrar, mostrant-se a en tot moment el percentatge de residus descontaminants sobre el pes total del vehicle, el percentatge de peces preparades per a la reutilització, així com el de valorització.

El sistema, que estarà plenament operatiu a partir del proper 5 de setembre, permet al concessionari obtenir de manera telemàtica la baixa de la DGT del vehicle a achatarrar, així com el certificat de destrucció. D’aquesta manera, s’acceleren els tràmits de gestió amb el titular del vehicle i també amb les institucions públiques, en el cas que s’engegui un pla de renovació del parc.

Ecoredes també suposa un avanç concret en la digitalització del sector.

VULL QUE EM TRUQUIN

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús 

CITA PRÈVIA

Selecciona Delegació

Data

Hora

Motiu de la cita

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús