REMM FACTORY FB Shared CAT

Re-Factory, la primera fàbrica d’economia circular dedicada a la mobilitat

La superfactoria de Renault a Flins, construïda l’any 1952, es transformarà entre 2021 i 2024 per crear Re-Factory. Serà la primera fàbrica europea d’economia circular dedicada a la mobilitat, amb un objectiu de balanç de CO2 negatiu per l’any 2030. D’aquesta manera, Re-Factory agruparà les activitats de renovació de Choisy-le-Roi i donarà feina a més de 30.000 persones per a l’any 2030.

 

Luca de Meo, director general de Renault ha expressat al respecte que “amb Re-Factory, Flins es convertirà en un referent europeu en matèria d’economia circular. Re-Factory permetrà al Grup respondre als desafiaments que ens plantegen avui, i ens plantejarem demà dins la indústria automobilística”. 

 

Aquesta planta, amb un objectiu de balanç de CO2 negatiu per a l’any 2030, està totalment en línia amb l’estratègia global del Grup en combinar economia circular, reduccions d’emissió, desenvolupament de competències i creació de noves activitats generadores de valor. L’experiència permetrà acompanyar tota la vida útil del vehicle, actuant sobre els principals components de l’economia circular: subministrament, ecodisseny, economia funcional, manteniment, reutilització, durabilitat de la bateria o reciclatge. 

 

És per això que Re-Factory es basarà en una àmplia xarxa de socis multisectorials (start-ups, socis acadèmics, grans grups, Autoritats locals, etc.) i s’estructurarà al voltant de quatre àrees diferenciades:

  • Re-Trofit: reunirà totes les activitats que permetin allargar la vida útil dels vehicles i els seus usos, en coordinació amb l’àrea Re-Cycle, per garantir una gestió eficient del flux de peces i materials usats dins el mateix lloc. 
  • Re-Energy pretén treure a escala industrial el potencial d’aplicacions derivades de la bateria elèctrica i noves energies. 
  • Re-Cycle, integrant les activitats de Choisy le Roi, reunirà totes les activitats del Grup contribuint a una gestió eficient dels recursos i fluxos, tot promovent el subministrament de peces i materials en cicles curts i integrant una quota creixent de materials reciclats o reutilitzats. 
  • Re-Start buscarà promoure i desenvolupar el coneixement industrial, però també accelerar la recerca i la innovació en matèria de l’economia circular. Aquesta àrea preveu albergar una incubadora, així com una àrea universitària i de formació.

 

 

VULL MÉS INFORMACIÓ

VULL QUE EM TRUQUIN

 

VULL QUE EM TRUQUIN

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús 

CITA PRÈVIA

Selecciona Delegació

Data

Hora

Motiu de la cita

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús