REMM Baterias FB Shared CAT

El Grup Renault , Veolia i Solvay s’uneixen per reciclar en circuit tancat els metalls de les bateries elèctriques

El Grup Renault, Veolia i Solvay, han anunciat recentment la seva col·laboració per implantar l’economia circular dels metalls de les bateries de vehicles elèctrics a Europa a través del reciclatge en circuit tancat. El consorci vigent entre Veolia i Solvay, creat al setembre de 2020, es reforça amb l’experiència del Grup Renault en economia circular i vida útil de bateries elèctriques. Comença així un nou tipus de col·laboració en la cadena de valor de les bateries per preservar recursos, reduir emissions de carboni i generar valor.

 

Amb un nombre de vehicles elèctrics en circulació que s’espera que creixi de 10 milions en 2020 a més de cent milions el 2030 a tot el món, assegurar un accés estable a materials de

bateries obtinguts de manera responsable representa un important desafiament estratègic. En aquest sentit, els tres socis pretenen constituir una font de subministrament segura i

sostenible per metalls de bateries, com el cobalt, el níquel i el liti. 

 

Les empreses preveuen assolir aquesta fita aprofitant les seves competències respectives en cada fase de la cadena de valor (des de la recollida de bateries de vehicles elèctrics a la fi de la seva vida útil fins el desmuntatge, l’extracció de metalls i la purificació dels metalls). Gràcies a la innovadora tecnologia conjunta de Solvay i Veolia, els metalls estratègics que abans es recuperaven de manera que només eren aptes per a aplicacions metal·lúrgiques, ara s’extrauran i transformaran en metalls d’alta puresa, a punt per reutilitzar-se en bateries noves.

 

Els tres socis treballen activament en la fase experimental, que es desenvoluparà gràcies a la instal·lació d’una planta pilot a França amb capacitat per extreure i purificar els metalls de les bateries al final de la seva vida. 

 

 

VULL MÉS INFORMACIÓ

VULL QUE EM TRUQUIN

VULL QUE EM TRUQUIN

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús 

CITA PRÈVIA

Selecciona Delegació

Data

Hora

Motiu de la cita

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús