Remm Guitart Respon Mobilitat I Tramits

REMM GUITART RESPON: MOBILITAT I TRÀMITS DURANT L’ESTAT D’ALARMA

Des del passat 14 de març, data en que es va declarar l’estat d’alarma, estem vivint una situació d’excepcionalitat que ha generat un seguit de canvis molt importants en el nostre dia a dia, com per exemple en la mobilitat de vehicles i els tràmits vinculats. Unes restriccions que segueixen generant alguns dubtes i que, per això, les volem agrupar i donar-hi resposta.
 
Quins desplaçaments estan permesos durant l’estat d’alarma? Els moviments de persones i vehicles estan limitats durant l’estat d’alarma. Això no vol dir que no puguis desplaçar-te, però si ho fas, ha de ser per una causa justificada com les següents: adquisició d’aliments o productes farmacèutics, assistència a centres sanitaris, assistència al centre de treball (sempre que estigui autoritzat), assistència a persones majors, menors i dependents, desplaçaments a entitats financeres/assegurances o el retorn a la residència habitual.
 
Quants passatgers poden anar en un mateix vehicle? Els desplaçaments de caire privat s’han d’efectuar en solitari, excepte si s’acompanya a un menor, major o dependent. Els vehicles del sector del taxi o els de lloguer amb conductor (VTC) sols poden transportar un passatger tal i com ha establert el Ministeri de Transports. No obstant, també hi ha excepció si s’acompanya a un menor, major o dependent.
 
Ha entrat en vigor la normativa ZBE per l’Àrea Metropolitana? L’1 d’abril era la data que s’havia fixat per entrar en vigor la normativa ZBE a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, però donada la situació actual, l’aplicació de la normativa queda aplaçada fins nou avís. No obstant, segueix vigent tal i com ha estat aquests darrers mesos (activa de dilluns a divendres laborals de 7 a 20h), però sense multes.
 
Si em caduca la ITV, he d’anar a passar la revisió? No, el Govern ha aprovat que mentre duri l’Estat d’Alarma, els terminis imposats per les administracions per a efectuar inspeccions queden suspesos. De moment no es pot determinar una data concreta de quan es reactivaran aquests serveis. S’ha de tenir en compte que aquesta norma s’aplica a partir del 14 de març, si la ITV esta caducada d’abans, el conductor s’exposa a una sanció de 200€.
 
Si em caduca el carnet de conduir, he de renovar-lo? No, el Govern ha aprovat que els permisos i llicències de conducció i altres autoritzacions administratives vinculades que caduquin enmig del període d’alarma, quedaran prorrogades mentre duri l’Estat d’Alarma i fins a 60 dies després de la seva finalització. S’ha de tenir en compte que aquesta norma sols és vàlida per als carnets caducats a partir del 14 de març, en cas contrari el conductor s’exposa a una sanció de 200€.
 
Què em cobreix l’assegurança en aquesta situació? Les pòlisses segueixen responent tant dels danys a tercers (responsabilitat civil obligatòria) com els que s’inclouen en una assegurança ampliada o a tot risc. Consulta amb la teva asseguradora per obtenir més informació.
 
Què he de tenir en compte alhora de proveir carburant? Si anem a una gasolinera amb autoservei, el millor és escollir-ne una que tingui pagament sense contacte, pagar des del mòbil o amb targeta contactless. A més d’utilitzar guants, és molt important desinfectar-se les mans abans i després de seleccionar el carburant i agafar la mànega. Si anem a una gasolinera amb personal, és possiblement una de les opcions més segures, donat que és el mateix personal qui realitza tot el procés. Per tant, no s’ha de tocar res. Al pagar, es recomana fer-ho des del mòbil o amb targeta contactless. També es recomana omplir el dipòsit totalment, així s’eviten viatges freqüents a l’estació de servei.
 
Esperem haver donat resposta als vostres dubtes. En cas contrari, t’animem a que et posis en contacte amb el nostre servei d’atenció al client a través de correu electrònic o el telèfon/whatsapp 610591790. Des de REMM GUITART volem seguir estant al teu costat en aquests moments tan complicats.

VULL QUE EM TRUQUIN

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús 

CITA PRÈVIA

Selecciona Delegació

Data

Hora

Motiu de la cita

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús