REMM 20200324 Preguntas FB Shared CAT

REMM GUITART RESPON: PREGUNTES FREQÜENTS EN TEMPS DE COVID-19

Els darrers esdeveniments han alterat l’activitat diària de tots i totes, generant el tancament temporal de molts centres de treball fins a nou avís, com és el nostre cas. Tal com us vam avançar fa uns dies, des de REMM GUITART, dins les mesures establertes i les possibilitats que ens ofereix la nova situació, volem seguir estant al vostre costat per oferir-vos suport en tots aquells dubtes que us puguin anar sorgint aquests dies, relacionats amb l’activitat dels nostres concessionaris i tallers. Un document que anirem ampliant a mesura que ens feu arribar altres preguntes a través dels nostres punts de contacte habituals, com el correu electrònic o a través d’una trucada o whatsapp al 610 591 790.

 

Puc sol·licitar informació sobre un vehicle nou o seminou? Sí. Disposem d’uns serveis mínims que us proporcionaran tota la informació que necessiteu, sigui un vehicle nou de la Gamma Renault o Gamma Dacia o un vehicle d’ocasió. Així mateix, des d’aquest servei també es resoldran dubtes sobre les promocions actuals.

 

Es possible comprar un vehicle? Sí, tot i que amb matisos. El nostre equip comercial t’informarà de tot el procediment i resoldrà tots els teus dubtes. Recorda que en aquests moments les fàbriques estan aturades fins a nou avís, amb la qual cosa si vols una entrega més ràpida, la millor opció és apostar per un cotxe en stock. Per comandes a fàbrica, ara per ara no es poden donar dates concretes d’entrega, donat que tot depèn del restabliment de la normalitat al mateix país i a altres si ha de venir algun material o peça de l’exterior.

 

Com es gestiona el pagament? Escollit el vehicle, el nostre comercial t’informarà de tots els passos a seguir i com es tramitarà el contracte i tota la documentació vinculada. En cas de que vulguis entregar un cotxe a canvi, atenint-te a alguna de les nostres promocions actuals per a Clio, Kadjar o Megane, has de saber que hi ha maneres de taxar el cotxe online, no obstant el concessionari ha de revisar el vehicle i això no està contemplat com a servei d’urgència. Donat el cas, buscarem la millor solució possible per tal de poder incloure aquesta possibilitat. D’altra banda, si t’has plantejat sol·licitar finançament, és un tràmit que es pot gestionar online, per tant, està totalment actiu.

 

Quan podré recollir el meu vehicle? En el cas dels vehicles nous, els plaços de matriculació i permisos de circulació és possible que s’allarguin, donat que la DGT i els diferents Ajuntaments estan en serveis mínims. En una situació normal acostuma a tardar uns 15 dies. De totes formes, donat el cas, sigui nou o d’ocasió, el nostre comercial t’oferirà més detalls.

 

M’atendran al taller en cas d’avaria? Actualment tenim operatius uns serveis mínims amb els que podem cobrir necessitats de reparació i manteniments de vehicles dels serveis essencials (sectors com el sanitari, cossos de seguretat, bombers, transport i logística…). Per altra banda, si no pertanys a aquests àmbits, però has d’utilitzar el vehicle per alguna causa justificada (desplaçament centre sanitari, adquisició productes primera necessitat, cura de persones amb necessitats especials, etc..) i necessites alguna intervenció de reparació o manteniment també et podríem donar el servei. En tots els casos, abans d’anar al taller, per tal de concretar el servei de la millor forma possible, és imprescindible contactar al telèfon/whatsapp 610 591 790 o enviar un mail a leadsremm@remmguitart.com i t’ajudarem a trobar l’alternativa que s’adapti millor a la teva situació concreta.

 

El servei de grua segueix actiu? Sí. Els vehicles d’auxili en carretera no tenen restringida la seva mobilitat en casos d’urgència. Recorda que actualment els tallers estan tancats al públic, no obstant si necessites el teu vehicle perquè formes part del grup de serveis bàsics i logística, es coordinarà la reparació amb taller. En cas contrari, posa’t en contacte amb el telèfon 610 591 790 i buscarem la millor solució possible.

 

Tinc dret a un vehicle de substitució? Actualment aquests vehicles estan reservats a casos d’urgència. Si és el teu cas, posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem de com gestionarem tot el procés.

 

Esperem haver donat resposta als teus dubtes. En cas contrari, t’animem a que et posis en contacte amb el nostre servei d’atenció al client, des de REMM GUITART, sempre estem i estarem al teu costat.

VULL QUE EM TRUQUIN

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús



 

CITA PRÈVIA





Selecciona Delegació

Data

Hora

Motiu de la cita

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús