REMM ZOE Eways FB Shared CAT

Renault Eways, en ruta cap a la mobilitat zero CO2

Del 15 al 27 d’octubre, el Grup Renault organitza l’esdeveniment Renault Eways, una experiència inèdita amb la que comparteix la seva visió sobre la transició cap a la mobilitat zero emissions a través dels seus nous productes i tecnologies. Hi participen dissenyadors, arquitectes, urbanistes, experts en medi ambient, prospectivistes, sociòlegs, influencers, experts en tecnologia ecològica, analistes i tot el conjunt d’experts del grup. 

 

Fa 10 anys, Renault llançava el primer Renault ZOE. Avui, compta amb milers de vehicles elèctrics, vehicles híbrids i híbrids endollables en circulació. Amb aquest esdeveniment, el grup fa un pas més i es compromet a assolir un impacte zero CO2 al 2050 a Europa. Així mateix, per al 2030, també es proposa reduir en un 50% les seves emissions de CO2 respecte al 2010. Per això, tots els nous models que es comercialitzaran disposaran d’una versió elèctrica, sota un mercat que, en cinc anys, el 50% dels vehicles venuts, seran elèctrics o híbrids.

 

Show-car Renault Megane eVision

Entre les novetats que es presenten a Renault Eways trobem el show-car Renault Megane eVision, una berlina elèctrica de línies atrevides. Un vehicle inspirador que presagia el primer model d’una futura generació de vehicles elèctrics basada en la nova plataforma modular CMF-EV. El Renaul Megane eVision, sens dubte, demostra que els vehicles elèctrics compactes poden demostrar versatilitat. 

 

La plataforma CMF-EV permet, en particular, la instal·lació d’un nou motor ultra compacte de 160 kW (l’equivalent a 217 CV) i bateries de diferents altures, inclosa una nova de 60 kWh. Això li permet cobrir distàncies com París-Lió (450 km) en temps comparables als vehicles tèrmics, incloses les pauses.

 

Dissenyar ciutats a través de les dades

Un altre tema protagonista a Renault Eways és el de dissenyar ciutats a través de les dades. Amb la voluntat de definir nous espais i zones urbanes, diàriament, dissenyadors, arquitectes i startups examinen diferents dades sobre les necessitats i usos de les ciutats. La intenció és que, enlloc d’imposar formes i estructures, es puguin interpretar les dades per a poder definir les noves construccions. En aquest sentit, els Fab Lab, esdevenen llocs oberts a públic i permeten dissenyar innovacions, o fins hi tot, posar-les al mercat. Avui, arreu del món ja n’hi ha 1.300 d’actius.

 

En termes de mobilitat, tenen un important paper a jugar. Així és com el passat 2019 prenia forma mobiLAB, un centre de recerca al voltant de la mobilitat del futur que, té per objectiu, integrar-se en els reptes econòmics basats en el medi ambient i les noves formes de mobilitat. Entre els projectes que s’estan desenvolupant, pot destacar-se el cas de la start-up americana Pix Moving, que dissenya xassís i compartiments de passatgers híbrids que s’adapten als usos (transport de persones o paqueteria) per a vehicles autònoms. Altres, confien en flotes de minibus autònoms per facilitar la circulació per la ciutat. Com May Mobility als Estats Units i els seus microbusos elèctrics o fins i tot Navya a França.

 

No et perdis cap detall de l’esdeveniment Renault Eways, segueix les darreres notícies a  https://easyelectriclife.groupe.renault.com/ 

 

VULL QUE EM TRUQUIN

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús 

CITA PRÈVIA

Selecciona Delegació

Data

Hora

Motiu de la cita

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús