22.02. Remm

Un de cada tres cotxes venuts el 2040 serà elèctric

El executius del sector de l’automoció pronostiquen que el 2040 els cotxes elèctrics purs suposaran el 30% del total de vehicles en circulació; els híbrids el 25%; els de pila de combustible d’hidrogen el 23% i els vehicles de combustió interna un altre 23%. Unes previsions que es recullen en una enquesta realitzada a nivell mundial per la consultora KPMG.

 

Els resultats de l’enquesta també mostren que els executius del sector consideren que el parc automobilístic actual està molt basat en motors de combustió interna ja que el 43% dels vehicles són gasolina i el 57% dièsel. El 2030, però, consideren que es diversificarà i el 27% del parc serà de vehicles dièsel, el 20% de vehicles híbrids, el 19% de dièsel Euro VII, el 13% de gasolina, el 5% d’híbrids endollables, el 4% de gas liquat de petroli (GLP), el 2% elèctric i un 1% de gas natural comprimit.

 

A més, al llarg de l’aquest any 2019, els responsables del sector automobilístic consideren que cada vegada serà més comú veure vehicles híbrids circulant per les carreteres, ja que resulten més assequibles econòmicament per al consumidor i redueixen les emissions de diòxid de carboni. No obstant això no serà el cas dels vehicles elèctrics, ja que no es preveu que s’enlairin fins el 2026 o 2027, pel seu elevat preu, la falta d’infraestructura i escassetat d’oferta, segons l’informe.

 

Dels resultats de l’enquesta també es pot veure com la incertesa i la confusió causada pels anuncis del Govern sobre quina serà la tecnologia òptima per al futur han portat els consumidors ha retardar les seves decisions de compra. És a dir, al no tenir clara la tendència del mercat, el consumidor que està pensant en adquirir un nou vehicle no es decideix perquè no vol arriscar a comprar un cotxe que quedi fora del que és recomanable en un futur proper.

 

VULL QUE EM TRUQUIN

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús 

CITA PRÈVIA

Selecciona Delegació

Data

Hora

Motiu de la cita

He llegit i accepto els termes i condicions d'ús